De Regering van Aruba is voornemens de arbeidswetgeving per 1 januari 2013 aan te passen. Het betreft zodanige wijzingen dat het thans noodzakelijk is om de “Arubaanse Arbeidswetgeving en Aanverwante Regelgeving 2001” volledig te herzien. Zodra de Staten van Aruba de voorgestelde wijzigingen hebben goedgekeurd zal verschijnen:

“Arubaanse Arbeidswetgeving en Aanverwante Regelgeving 2013”.

Belangrijke aanpassingen zullen zijn: Titel 7a: Burgerlijk Wetboek van Aruba, Landsverordening terbeschikkingstelling arbeidskrachten en de nieuwe Arbeidsverordening 2013 die de huidige Arbeidsverordening volledig vervangt. Al en al zal het Arubaans arbeidsrecht per anno 2013 er nogal wat anders uitzien. De 2001 editie verdient dan als zijnde een “collector’s item” een plekje in de boeken kast. De 2013 moet op Uw bureau.

Afhankelijk van de parlementaire goedkeuring en het druk proces is het streven om uiterlijk eind januari 2013 het boek voor distributie beschikbaar te hebben. Dan is het boek verkrijgbaar bij de lokale boekhandels en de verkoopprijs bekend of reserveer Uw editie alvast via jesmine@gobiklaw.com

Eveneens de eerste 2 edities van het boek is dit werk vooral bedoeld voor de rechtspraktijk op Aruba en de Cassatiepraktijk in Den Haag, studenten van de Universiteit van Aruba, alsook werkgevers(organisaties), werknemers(organisaties) en al degene die belangstelling of affiniteit hebben met het Arubaans arbeidsrecht.

De samenstellers,

mr. Lincoln D. Gomez

mr. Bryan Coffie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s